maanantai 8. maaliskuuta 2010

Pehmeä metallipääty


Pari kuukautta sitten suunnittelin sängynpäätyä. Nyt sain sen vihdoin tehtyä. Ideana oli siis yhdistää pehmeä nojailupääty ja koristeellinen metallipäätykuvio.

Jos tarkkoja ollaan, niin tämä ei oikeastaan ollut tuunausta, sillä tarvikkeista vain takalevy oli jotain vanhaa. Vaahtomuovin ja kankaan ostin uutena, mikä nosti vähän projektin hintaa. Oikean kokoiseksi leikattu vaahtomuovipala 110x160x4 cm maksoi n. 50 e Tampereen vaahtomuovista. Sopivaa pellavakangastakaan ei löytynyt palalaatikoista, niinkuin toivoin, joten jouduin maksamaan 30 e kankaasta.

Halvemmalla olisi päässyt, jos olisi löytynyt joku hyvin palvellut petauspatja ja vaikka vanhat verhot, jolla päädyn olisi voinut päällystää.Homma ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan, sillä niittauslaite ei suostunut yhteistyöhön takalevyn kanssa. Lopulta sain kankaan pingotettua levyyn jeesusteipillä. Ei mikään nätti viritelmä, mutta kunhan pysyy edes jotenkuten.

Projektin hitain osuus oli kuvion teippaaminen kankaaseen. Perfektionistina mittasin kuvion millilleen ja teippien asettelu venyvään pellavaan venytti pinnaa aika kireälle. Samalla luovuin suunnittelemistani koukerokuvioista ja päätin tehdä simppelin kuvion, joka varmasti onnistuu.

Kun teippaukset olivat vihdoin paikallaan, värin levittäminen oli helppoa. Parhaiten se sujui vaahtomuovipalalla ja joitain yksityiskohtia viimeistelin sudilla.

Aluksi ajattelin painaa kuvion mustalla värillä, mutta muutin mieleni. Kokonaisuudesta olisi tullut liian raskas ja hallitseva vaaleaa tapettia vasten.

Tarvikkeet: Takalevy, vaahtomuovia, kangasta, eristysteippiä kiinnitykseen, pakkaus- tai maalarinteippiä kankaanpainamiseen, mittanauha, peittävää kangasväriä, pala vaahtomuovia värin levittämiseen ja suti viimeistelyyn.
Aika: Yksi ilta. Taustalla I´m not there ja King Kong.

Ps. Ensimmäisen kuvan oikeassa reunassa pilkottaa toteutumaton projekti. Kirpparilta löytynyt lapunjalka tarvitsee varjostimen, jota ajattelin koristella niinikään kirpparilta löytyneillä pitseillä. Sopivaa varjostinta ei vain ole löytynyt.

3 kommenttia:

Paula kirjoitti...

hieno ajatus ja toteutus! :-)

Paula Rakkauden talosta kirjoitti...

Tosi kiva! Ja ehdottomasti tosiaan vaalealla kuvioinnilla kivempi!

Muutenkin tosi mukavat sivut, merkkasin suosikikseni, pitää tutustua ajan kanssa oikein perusteellisesti! :o)

neitimattsson kirjoitti...

Kiitoksia Pauloille kehuista. Oon itsekin tyytyväinen lopputulokseen.

Ja jälkimmäiselle Paulalle tiedoksi, että oon vähän verkkainen bloggaaja, kun päivitän yleensä vain silloin, kun oon saanut jotain tehtyä. Mutta aattelen, että postausten laatu korvaa määrän!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...