keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Geometrinen käsilaukku

Aivan aluksi haluan jakaa opetuksen: kangasväri ei sovellu (teko)nahan maalaukseen. Väri ei kuivu kunnolla ja pinta jää tahmeaksi ja epätasaiseksi. Onneksi maali on helppo rapsuttaa pois esim. perunankuorintahanskalla.

Ei niin tyylipuhtaan suorituksen jälkeen maltoin kuunnella askartelukaupan tädin neuvoja. Ostin nahkamaalia ja aloitin alusta.



Tarvikkeet: Vanha käsilaukku, nahkamaalia!, maalarinteippiä, sivellin tai vaahtomuovitöpötin, muovihelminauhaa, kuumaliimapyssy.


Aika: Ilta ennen firman bileitä.


Laukku löytyi kuudella eurolla UFFilta, helminauha omasta aarrelaatikosta. Nauhassa on muovihelmiä ommeltuna harsokankaaseen, mikä helpotti myöhemmin niiden liimailua.


Mittanauha ja etukäteen luonnostellut kuviovaihtoehdot tekivät teippailuista helppoa. Kuvio on omasta päästä, mutta mieleen oli jäänyt muutama esikuva (löytyvät täältä, täältä ja täältä).


Levitin kolme kerrosta väriä. Ensin siveltimellä, sitten vaahtomuovilla. Teipit kannattaa irroittaa kun maali on vielä kosteaa, sillä väri muodostaa kuivuessaan "kalvon". Jos se kuivuu teippiin kiinni, voi väri lähteä sen mukana myös laukun pinnasta


Värin kuivuttua tykitin kuumaliimaa reunoihin ja päälle helminauhaa.


Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...