tiistai 2. helmikuuta 2010

Lämpökauluri vilukissalle


Neuloin viime talvena liivin ja se lojui koko vuoden käyttämättömänä kaapin pohjalla. Se käväisi myös kirpputorilla, mutta kukaan ei huolinut sitä. Vikana siinä oli rumasti rullautuvat reunat ja epäonnistuneet kädentiet (sovelsin vähän ohjeita, kun neuloin). Sinänsä helmineulepinta ja väri olivat kauniit, joten en raaskinut sitä heittää Fidalle tai UFFillekaan.

Muutaman viikon paukkupakkaset saivat kaipaamaan lisää lämmikettä, joten liivi sai muuntautua kauluriksi. Samaa lankaa oli onneksi vielä vähän tallella. Ompelin käsin liivin etureunan ja hihansuut umpeen ja homma oli valmis.

Idean voi toteuttaa myös vanhasta villapaidasta. Leikkaa vain hihat pois ja avartaa pääntietä, kunhan muistaa neuletta leikellessä huolitella reunat ompelukoneella. Esimerkiksi norjalaispaidasta tehty kauluri olisi näyttävä ja lämmin.

Lopuksi vielä kuva takaosasta. Huppukin on tarpeeksi iso, että sen saa pipon päälle, kun oikein paleltaa. Neule on aika tymäkkää, eli joku ohuempi neulos laskeutuisi paremmin. Mutta pienellä asettelulla tämänkin saa asettumaan kauniisti.

Tarvikkeet: Vanha neulepaita tai -liivi. Lankaa ja parsinneula.
Aika: Kauluri valmistui Pressiklubin aikana.

2 kommenttia:

Jokke kirjoitti...

Hei, sinulla on oikein hyvä kierrätysblogi. Minä tykkään! Kivoja vinkkejä!

neitimattsson kirjoitti...

Kiitos! Nyt tosin voi tulla pientä taukoa ainakin ompelutuunauksiin, sillä ompelukone otti ja meni rikki. Vinkkejä hyvistä huoltopaikoista Tampereella otetaan vastaan. Merkki on Pfaff.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...