sunnuntai 11. huhtikuuta 2010

Pikkusievä pitsilamppu


Jos tuunaamista jaoteltaisiin alalajeihin, pitsillä koristelu olisi yksi yleisimmistä tyylisuunnista. Se on helppoa ja söpönnäköistä. Nyt pitsikuorrutuksen kohteeksi osui lampunvarjostin. Lopputulos on mun makuun ehkä hieman liian pikkusievä, mutta kyllä se istuu ihan hyvin sekalaisella tyylillä kalustettuun kämppään, jossa ei muuten mitään romanttisia sisustushörhellyksiä ole.


Kasasin lampun kirpparilta löytyneestä lampunjalasta, uudesta lampunvarjostimesta ja vanhasta pitsistä. Niinikään kirppareilta kerätystä pitsikokoelmasta tätä varten poimiutui brysselinpitsiliina. Se oli sopivan ohutta ja tarpeeksi iso, ettei lamppuun tarvinnut yhdistellä erilaisia pitsejä. Sitä saattoi leikellä sopivia paloja varjostimen ympäri ja liittää ne toisiinsa niin, että pitsi näyttää kuitenkin yhtenäiseltä. Vähän samaan tyyliin brysselinpitsiä tehdään alun perinkin.

Leikkelyn jälkeen nuppineulasin palaset varjostimen ympärille. Varjostimen päälle olin jättänyt kaupan suojamuovin, ettei sen kangas menisi pilalle tärkätessä. Pitsin kovettamista varten sudin siihen vesi-sokeri-seosta.

Kuivumisen jälkeen oli ompelun aika. Periaatteessa pitsin olisi voinut ommella ilmankin tärkkäystä, mutta halusin pitsin ulottuvan varjostimen alareunan yli, eikä suureen visiooni sopinut löysänä roikkuva reunus. Lisäksi tärkkäyksen ansiosta pitsiä ei tarvinnut ommella joka kohdasta, vaan muutama pisto per pala riitti.

Tässä projektissa inspiroi Anna-Katriina Tillin ja Mari Relanderin suunnittelema Anemone-lamppu.

Kuva: Selki-Asema.fi

Tarvikkeet: Kankainen lampunvarjostin, pitsiä, nuppineuloja, tärkkiä (esim. sokerivettä) ja suti sekä neula ja lankaa.

Aika: Yksi hiljainen ilta.


8 kommenttia:

Jokke kirjoitti...

Helppoa, mutta minunkin makuun liian söpöä (tätimäistä?). Katsoin kirjaa Anna hyvän kiertää, mutta kansikuvan perusteella näyttää sekin ei-minun-makuun-sopivalta. Se jolle tämä sopii, saa helposti koristeita kotiin.

neitimattsson kirjoitti...

Googlailin tuon kirjan ja aika söpöstelyltä se näyttää. Mutta uskon, että pieninä annoksina ja yhdisteltynä vähän simppelimpään tyyliin, lopputulos voi näyttää hauskalta. Itse laitoin tuon pitsilampun aiemmin tekemäni televisiopöydän päälle, eikä se niin hörsellykseltä siinä näytä.

Ja se kirjan kansi ja esittely löytyy tuolta:
http://www.raijapuukko.info/kuvat/mainosflyer_raijapuukkoA5.pdf

Anniina kirjoitti...

Sievä lamppu! Blogistasi löytyi paaljon muitakin ihania toteutuksia: vaikkapa sängynpääty oli kekseliäs ja muistitaulu päätyy varmaan omaankin kokeiluun! :)

Inka kirjoitti...

Sulle ois tunnustus blogissani, ole hyvä :)

Matroskin kirjoitti...

Lamppu on ihana! Blogissasi on tosi kekseliäitä tekeleitä. Anna hyvän kiertää on minulle varauksessa kirjastossa.

Annis kirjoitti...

Jotakin linkkailureittiä tännekin päädyin ja jämähdin pidemmäksi toviksi selaamaan näitä tuunauksiasi. Kaikki eivät ole omaan sisustusmakuuni sopivia, mutta olet kyllä todella kekseliäs ja aikaansaapa! Kaikki työt on myös toteutettu huolella ja jälki on todella kaunista. Täällä vierähtää helposti useampikin tovi! Taidan tulla jatkossakin kurkkailemaan, mitä olet saanut aikaiseksi :) Kiitokset siis kivasta ja ennen kaikkea inspiroivasta ja mielenkiintoisesta blogista!

Anonyymi kirjoitti...

Hei,

Eksyin sun facebookin kautta tänne blogiin. Ihania juttuja olet saanut aikaiseksi! Olitkin jo kouluaikoina niin kekseliäs ja luova. :)

Itsekin tykkään käydä kirppareilla, mutta osaisinpa nähdä eri tavaroiden mahdollisuudet...

-Sannamari-

neitimattsson kirjoitti...

Oho. Onpa tänne kertynyt palautetta sinä aikana kun olen pitänyt tuunaustaukoa.

Kiitoksia kaikille! Lisää on luvassa, kun nyt sain ison G:n pois käsistä.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...