maanantai 13. heinäkuuta 2009

Telkkarista hyllykkö


Näin vanhassa kahvilassa puurunkoisen television, josta oli irrotettu kuvaputki ja sisus päällystetty tapetilla. Tv:ssä pidettiin lehtiä asiakkaille. Idean kopiointi oli työlästä, mutta tykkään lopputuloksesta.

Televisio löytyi Amurin kirpputorilta Tampereelta. Kuvaputken ja muun sisustan irrottaminen oli pölyistä puuhaa, ja siinä tarvittiin apukäsiä. Jälkeenpäin sain kuulla, että vanhoissakin televisioissa saattaa olla jotain varausta jäljellä, joten johtoja irrotellessa oli tuuria mukana. Samoin kuvaputkea käsitellessä pitää olla varovainen, ettei se pamahda silmille. Ilmeisesti siinä on tyhjiö, ja lasin rikkoutuminen saattaa aiheuttaa räjähtävän reaktion. (Tämän siis luin joltain nettifoorumilta. En tiedä, kuinka pitää paikkansa.)

Joka tapauksessa sain tv:n sisustan tyhjennettyä ilman räjähdyksiä tai sähköiskuja. Pakkasin kaiken sisältä irronneen pahvilaatikoihin ja vein jätekeskuksen elektroniikkakeräykseen.

Halusin laittaa telkkarin sisälle hyllyn. Sisustaa piti vielä viilata ja höylätä, että hyllylevyt mahtuisivat nätisti. Hyllynpidikkeitä varten porasin reiät. Vaneriset hyllylevyt päällystin vanhalla hyllypaperilla (kirpputorilöytö).
Tarvikkeet: Puurunkoinen televisio, hyllylevyt, -pidikkeet ja -paperi. Käytössä oli ainakin porakone, hiekkapaperia, kuviosaha, ruuvimeisseli ja pihdit.

Aika: Syntyi pikkuhiljaa parvekkeella.

2 kommenttia:

Lotta kirjoitti...

Uuu, se valmistu! Hieno. Mutta jösses, hyvä ettei räjähtäny...

Anonyymi kirjoitti...

Tää on siisti. Kiva blogi!
Hanna N

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...