keskiviikko 12. elokuuta 2009

Laatikosto on suloinenHalusin vuosia sitten kirkkaanpunaisen lipaston. Valmiina sellaista ei löytynyt, joten ostin lastulevylaatikoston Sotkasta parillakympillä ja maalasin sen. Nyt ehostin sitä uudelleen verhoilemalla laatikot kankaalla.

En päätynytkään painamaan kangasta itse, kuten uhosin aiemmin. Laatikostolle passeli kangas löytyi lopulta Pispalan teatterin kirppikseltä. Kahdella eurolla sai kauniin puuvillaprintin.

Työ kulki seuraavanlaisesti: kankaan leikkaus, liimaus ja lakkaus, kiroilua, kankaiden irrotus ja liimaus uudestaan. Mutka matkaan tuli, kun lakkausvaiheessa kankaan alle jäi rumia ilmakuplia. Annoin lakan kuivahtaa hieman, revin kankaat varovasti irti ja pingotin ne viivottimen avulla laatikoiden päälle uudelleen.

Lakkana käytin decoupage-liimalakkaa, kun sitä sattui olemaan (saa esim. Tiimareista). En tiedä, olisiko perinteinen huonekalulakka tehnyt kovin erilaista jälkeä.

Viimeisenä silauksena paikkasin maalipinnan lohkeamat. Löysin vuosia vanhan punaisen maalipurkin, ja se aukesi pienen väkivallan jälkeen. Vinkki: jos maalipurkin kansi on jämähtänyt, lyö kannen ja purkin väliin reilusti ruuvimeisselillä reikä, niin saat kammettua kannen auki.

Samanlainen tuunaus onnistuisi myös hyvännäköisellä hyllypaperilla. Sitä olisi helpompi käsitellä, eikä tulisi ilmakuplaongelmia.

Tarvikkeet: kangasta, liimaa, lakkaa, pensseli ja viivotin

Aika: Päällystäminen 2 h + uusintakierros 1 h

Huom. Homma ei ole vielä valmis, sillä laatikoista puuttuu vetimet. Laitan jatkossa kuvaa ja selvitystä niistä, kunhan löydän sellaiset. Meneillään on myös isompi kunnostusprojekti, joka pilkottaa oikeanpuoleisen kuvan taustalla.

5 kommenttia:

Lotta kirjoitti...

Ai hitto, mä olin unohtanu sen kirpparin ihan täysin! No mutta kiva että teit löytöjä...

juttamattsson kirjoitti...

Siellä myytiin lähinnä vaatteita. Valikoima ei ollut iso, mutta sitäkin halvempi. Mietin, että tekisinkö blogiin kirppariarviojuttusarjan. Menisikö off topiciksi?

Annukka kirjoitti...

Löytyipäs kiva blogi! Ihania ideoita, varsinkin tuo telkkarista hyllykkö.
Mullakin olis samanlainen lipasto, kurjassa kunnossa, jonka aioin heittää menemään... mutta ehkäpä koitankin tuunata sitä kankaalla ja maalilla. Kestääkö maali hyvin liukkaassa lastulevypinnassa? Muistatko karhensitko hiomalla ensin?

juttamattsson kirjoitti...

Kiitokset palautteesta :)

Silloin joskus kun laatikoston maalasin, en tainnut hioa sitä vaan vedin suoraan päälle. Kahdella kerroksella sain peittävää, mutta miinuspuolena tosiaan on se, ettei maalipinta ole kovin pysyvä, vaan siitä saattaa lohjeta palanen, kun jokin siihen kolhaisee... Esim kahden muuton jäljiltä sitä piti paikkailla vähän sieltä sun täältä. Hiominen varmasti auttaa, kun sen malttaa tehdä myös maalikerrosten välissä.

Nyt harmittaa, etten aikoinaan tehnyt hommaa huolella. Laatikoston elinikä olisi muuten varmasti pidempi, mutta pirteä väripinta on sentään ehtinyt ilahduttaa jo 4 vuotta.

Anonyymi kirjoitti...

Ihanan värinen tuli!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...