perjantai 25. kesäkuuta 2010

Juhannusyön kesämekko

Äidin vanha puuvillainen alushame muuntui kesämekoksi. Tämä on pari vuotta vanha tekele, ja keskikesän valo innoitti kuvailemaan sitä nyt. Ennen-kuvaa hameesta ei valitettavasti ole olemassa.

Homma meni muistaakseni niin, että alushameen vyötäröltä poistin kuminauhan ja leikkasin takaosaan paikan vetoketjulle. Tein mekolle myös vuorin, jotta se ei kuultaisi läpi. Mekon romanttisuutta lisää se, että vuorikangas on peräisin ystävälle ommellun hääpuvun sovituskappaleesta, joka tehtiin lakanakankaasta.

Seuraavaksi lisäsin pitsinauhat yläreunaan ja rinnan alle. Samalla rypytin parit muotolaskokset, jotta mekko istuisi paremmin. Leveähkö rinnanaluspitsi peittää hyvin muoto-ompeleet. Alaosan pitsit ja rypytykset olivat alushameessa valmiina. Sitten vetoketju paikalleen ja pitsinauhasta vielä niskalenkki pitämään mekko ylhäällä. Kyllä tällä kelpaa tepastella kukkaniityillä.


Tarvikkeet: Alushame, pitsinauhaa, vuorikangasta ja vetoketju.
Aika: Ei muistikuvaa. Veikataan, että valmistui yhdessä päivässä, kun olin oikein tehokas.

4 kommenttia:

Anniina kirjoitti...

Voisiko mekko enää paremmin juhannukseen sopia? Kaunis.

Bermudan Jenni kirjoitti...

Kaunis mekko, romanttinen :) voi melkein kuvitella miten tuo päällä keräisi juhannuskukkia tyynyn alle, tai kirmailisi pellolla :D

Mukavaa kesänjatkoa!

PS. Blogissani arvotaan!

ArualMaria kirjoitti...

Oi, kaunis kesämekko!

MiiA kirjoitti...

Kaunis mekko :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...