tiistai 21. helmikuuta 2012

Vekkihameen lyhennys


"Se näyttää parkkipirkon uniformulta." Neljän euron kirpparilöytöni keräsi heti kohteliaisuuksia kanssaeläjältä.

Onneksi uutisissa kerrottiin, että lappuliisojen puvut vaihtuvat tummansinisiksi. Saatoin aloittaa ompelun. Ensin mittasin sopivan helmanpituuden (48 cm), jonka jälkeen helma leikattiin ja päärme ommeltiin.


Vaikeuksia kohtasin, kun yritin kikkailla. Tarkoitus oli virittää niksipirkkahenkeen vanhoista sukkahousuista resori hameen vyötärölle. Idea syntyi, kun mallailin keskeneräistä hametta ja yritin mustien pitkiksien kanssa demonstroida, miltä resorivyötärö näyttäisi. Kaapissa on aivan liian monet puolikuntoiset semireikäiset paksut mustat sukkikset ja leggingsit. Riemastuin että nyt ne saavat uuden elämän.

Ei. Eivät saaneet. Venyneen reisiosan yhdistäminen kapeaan nilkkaosaan ei vaan onnistu/näytä järkevältä. Tässä myttykuva todisteeksi.


Eli nöyränä tyttönä Eurokankaaseen ja yrittämään uudelleen ihan oikean resorikankaan kanssa. Ja se sujui. Laskiaispullan vaaniessa taustalla.


Tarvikkeet: Vekkihame, ompelukone, sakset ja resoria.

Aika: Pari tuntia, jos laskee mukaan sukkahoususähläyksen.

2 kommenttia:

Mimmiliinukka kirjoitti...

hih kyllä noita kommelluksia aina sattuu vaikka kuinka olis mitä tehny ;D ;D mulle ainaki...
Hienon hameen kuitenki sait :D

Athina kirjoitti...

Kädetön ja avuton täällä hei.. Mitenkä tuollaisen vekkihameen lyhentäminen käytännössä onnistuu. Mietin että se helmaan kajoaminen tuntuu täysin mahdottomalta hommalta, joten pitääkö tuollainen viritelmä sitten saksia vyötärökaitaleen päästä poikki? Tosin sittenhän lopputuloksena on suunnattoman kokoinen vyötärö. Olkaa niin ystävällinen ja auttakaa avutonta. (-: Täydellisen laivastonsininen 20snt maksanut vekkihame huutaa nimeäni ja kaipaa päästä esille, mutta ennen pientä hienosäätöä ei hän ulkoilemaan pääse!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...