maanantai 14. joulukuuta 2009

Joulutunnelmaa vessapaperirullasta

Vessapaperirullien maalaus ja liimaus on pikemminkin perinteistä askartelua kuin tuunausta. Parasta on, että vaikka homma menisi vikaan, niin materiaaliset tuhot eivät pääse suuriksi.
Inspiraatio askartelulle löytyi Hesarin sivuilta, jossa voi äänestää lukijoiden tekemiä ovikoristeita. Sieltä bongasin vessapaperirullista leikellyn ja taitellun tähden. Ohje löytyy täältä.


Sain ensi _hätään_ käsiini vain yhden vessapaperihylsyn, josta sitten muokkasin simppelin koristeen ikkunaan. Maalasin palaset hopeisella akryylimaalilla, pujotin helmiä hopealankaan ja ne sitten palasten keskelle. Lopuksi liimasin palat toisiinsa ja annoin liimauksen kuivua pyykkipoikien puristuksessa.

Tarvikkeet: Tyhjä vessapaperirulla, hopeamaalia (valkoinen peitevärikin käy), hopealankaa, muutama helmi (esim vanhasta kaulakorusta), liimaa, pyykkipoikia ja ripustusnauha.

Aika: Rulla päätyi ikkunakoristeeksi Dr. Philin aikana.


Koriste pääsee myöhemmin joulukuuseen, kunhan sellainen jostain kaadetaan.

Mutta vessapaperirulla-askartelu ei tarvitse joulua tekosyyksi. Siitä on esimerkkinä hauska seinäkoriste alla. Löysin ohjeen Design Spongen kautta, mutta alkuperäinen ohje löytyy täältä.

3 kommenttia:

juttamattsson kirjoitti...

Ja postauksen julkaisun jälkeen tajusin, että vessapaperirulla-askartelu onkin kirjaimellisesti paskartelua. En kehdannut muuttaa enää otsikkoa. Tämä on perheblogi ;)

faerierebel kirjoitti...

Oioioi miten kaunis tuo koriste on! Ei uskoisi mitä kaikkea roskista keksiikään :D

MiiA kirjoitti...

Tätä mä väsään ensi jouluna :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...